Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'de Türkiye'nin kontrolündeki Fırat Kalkanı bölgesinde zırhlı araca düzenlenen saldırıda iki Özel Harekat polisinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak, "Bizim de yapmamız gereken kendi göbeğimizi kendimiz kesmektir" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nikaragua Dışişleri Bakanı Denis Moncada Colindres ile düzenlediği ortak basın toplantısında "Suriye'ye yeni harekat olur mu?" sorusunu cevapladı ve "Son derece kararlıyız, gerekeni yaparız" dedi. Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye açıklaması ile ilgili olarak, "Son dönemde PKK/YPG saldırılarını artırdı. Bu bölgeden teröristlerin temizlenmesi için son derece kararlıyız, ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.
ABD ve Rusya'yı verdikleri sözleri tutmadıkları gerekçesiyle eleştiren Bakan Çavuşoğlu, Suriye'ye operasyon tartışmaları yapılırken, "PKK/YPG'nin Suriye'nin kuzeyinde saldırılarını artırdığını görüyoruz. Bizim askerlerimize ve polisimize de saldırdılar 7 Ekim'de bir askerimiz 10 Ekim'de 2 polisimiz şehit oldu. PKK/YPG'nin Türkiye'ye roket atma menzili 30 km. Biz sınır ötesi harekatlarımızdan sonra ABD ve Rusya ile bir mütabakata varmıştık. Her iki ülke de teröristleri 30 km uzaklaştıracaktı. Bu sözler tutulmadı. Son yapılan saldırılarda Rusya ve ABD'nin de sorumluluğu var çünkü sözlerinde durmadılar. Bizim burada yapmamız gereken şey yine kendi göbeğimizi kesmek. Bu bölgeden teröristlerin temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız" açıklaması yaptı.
Editör: Ömür Ünver