ABD Başkanı Joe Biden, Kabil Havaalanı’na büyük bir ihtimalle gelecek 24 ila 36 saat içinde yeni bir saldırı olabileceği uyarısında bulundu.

Biden, ABD’nin Afganistan’daki IŞİD hedeflerine Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile düzenlediği saldırının devamının ise geleceğini bildirdi. Biden, “Bu saldırı sonuncusu değil. İntihar saldırısıyla ilgisi olanların yakasını bırakmayacağız, onlar bunun bedelini ödeyecek. ” dedi. Askeri ve güvenlik danışmanlarıyla yaptığı görüşmenin ardından yazılı bir açıklama yapan Biden, “Bölgede durum çok tehlikeli Kabil Havaalanı’na yönelik çok yüksek bir terör tehdidi var. Komutanlarımız bana 24 ila 36 saat içinde yeni bir saldırı olma ihtimalini çok yüksek olduğunu söyledi.” dedi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Afganistan’ın doğusunda IŞİD hedeflerine Silahlı İnsansız Hava Araçlarıyla (SİHA) yapılan saldırıda iki üst düzey militanının öldürüldüğünü duyurmuştu.

Afganistan'dan tahliyede sona gelindi Bu arada 31 Ağustos’ta Afganistan’ı terk edecek olan ABD’nin bu ülkedeki son tahliye operasyonlarına başladığı bildirildi. Beyaz Saray, son bir günde Afganistan'dan 6 bin 800 kişinin tahliye edildiğini açıkladı. Beyaz Saray'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "ABD Doğu Yakası saatiyle 27 Ağustos 03.00'ten 28 Ağustos 03.00'e kadar toplam yaklaşık 6 bin 800 kişi Kabil'den tahliye edildi. Bunlardan yaklaşık 4 bini ABD ordusuna ait 32 uçakları, 2 bin 800'ü ise koalisyon uçuşları ile taşındı." ifadelerine yer verildi. Paylaşımda ayrıca, ABD tarafından 14 Ağustos'tan bu yana 111 bin 900, temmuz ayının sonlarından bu yana ise toplam 117 bin 500 kişinin ülkeden çıkarıldığı kaydedildi.
Editör: Ömür Ünver