Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında milletvekilleri Burhanettin Bulut, Orhan Sümer ve Polat Şaroğlu’ndan oluşan Heyet Tunceli’de yangın bölgesinde incelemelerde bulunacak. CHP heyeti 29 Ağustos 2021 Pazar günü sabah saatlerinde yangın bölgesinde olacak.

Dersim Dernekleri Federasyonu da (DEDEF), Ovacık ilçesinde 12 gündür süren orman yangınının yerleşim yerine 600 m yakınlığa ulaştığını paylaştı. Paylaşımda ayrıca, "resmi makamlar" hiçbir çalışmada bulunmuyorlar" ifadeleri kullanıldı.
Öte yandan Hozat ilçesi kırsalında başlayan orman yangını, Ovacık köylerine yayıldığı dile getiriliyor. Köylüler, havadan müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.
Hozat’taki yangının 17 Ağustos’ta askeri operasyon sonucu Tanzig (Danzi), Kurukaymak köyleri ile Koçeri Mezrası’nda başladığı dile getiriliyor. Orman yangınının, Uzunmeşe, Değirmendere, Dereköy köyleri ve Ovacık ilçesinin Buzlutepe (Karper) köyüne bağlı Çamurek ve Hınzori mezralarına yayıldığı belirtiliyor.
HAVADAN MÜDAHALE ŞART
Ovacık ilçesine bağlı Karper köyünden vatandaşlar, "Müdahale edilmediği takdirde yarına kadar yangın bizim köye ulaşacak. Köylerimiz tekrar yanacak. Yine, 1994 yılında boşaltılan Çamurek ve Hınzori mezraları ise yanmış durumda. İki gün önce Hozat Orman İşletme Müdürlüğü’nden yol açmak için iş makineleriyle geldiler, ancak geri gittiler. Hozat tarafından yol açacaklarını söylediler. Bugün tekrar geldiler, yol açmadılar. Bizleri kandırıyorlar. Yangına bir an önce havadan müdahalenin yapılması şart” diyor.
İmamoğlu'ndan Tunceli paylaşımı

Bu arada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tunceli'de devam eden orman yangınlarının söndürülememesi nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "İBB olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tunceli'deki orman yangınının hâlâ kontrol altına alınamamasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. "Munzur Vadisi ve bu bölgedeki ormanlarımız ülkemizin biyolojik zenginliği açısından çok kıymetli" diyen İmamoğlu, "İBB olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi. İmamoğlu'nun Twitter hesabından yaptığı paylaşımı şöyle: "Tunceli’deki orman yangının hala kontrol altına alınamaması çok üzücü. Munzur Vadisi ve bu bölgedeki ormanlarımız ülkemizin biyolojik zenginliği açısından çok kıymetli. İBB olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Yangının bir an önce söndürülmesi en büyük dileğimiz."
Editör: Ömür Ünver