İngiliz medyasında yer alan bir haberde, ünlü fizikçi Albert Einstein'ın, 1947 yılında Roswell UFO kazası üzerinde çalışmalar yürüterek, ele geçirilen 5 uzaylının cesedini incelediği iddia edildi.

Haber İngiliz The Sun gazetesinde yayınlandı. Habere göre, ünlü fizikçi Albert Einstein'ın eski asistanı Dr. Shirley Wright, bilim insanının 1947 yılında ABD'nin New Mexico eyaletindeki Roswell kentinde meydana geldiği ileri sürülen UFO kazasının ardından ele geçirilen 5 uzaylının otopsisine katıldığını iddia etti. Wright, Einstein'ın New Mexico'ya yaptığı ve gizli tutulan çok sayıda gezide kendisine eşlik ettiğini söyledi.
Wright'ın söz konusu iddiaya dair detayları, 2015'te yaşamını yitirmeden kısa bir süre önce meşhur UFO avcısı' Sheila Franklin ile yaptığı röportajda anlattığı ancak röportajın kamuoyuna yeni duyurulduğu belirtildi.
Röportajda, uzaylı gemisinin bir tarafının hasarlı göründüğünü söyleyen Wright,"Disk şeklindeydi, bir tür içbükeydi. Boyutu hangar tabanının dörtte biri kadardı. Geminin gövdesi bugün oldukça parlak diyebileceğim bir malzemeden yapılmıştı fakat yaklaştığınızda rengi epey mattı" dedi.
Editör: Ömür Ünver