Ankara'nın Kahramankazan Belediyesi, uzaktan eğitime katılma imkânı olmayan öğrenciler için örnek bir projeye imza attı. Belediyeye ait bir otobüs bilgisayar ve internetle donatılarak Mobil EBA Destek Noktası haline getirildi. Mobil EBA Destek Noktası hizmete ilk olarak, çeşitli illerden gelerek ilçede kurdukları çadırlarda yaşayan mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarını yaşadıkları illerdeki kayıtlı oldukları okullarda öğretmenleriyle buluşturarak başladı.

Kahramnankazan’ın edebiyat öğretmeni Belediye Başkanı Serhat Oğuz, koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim gören, ancak teknolojiye ve internete erişim eksikliği yaşayan öğrencilerin de online eğitimlere katılması için Mobil EBA Destek Noktaları oluşturulması talimatını verdi. Başkan Oğuz’un talimatının ardından belediyeye ait bir otobüs bilgisayar ve internetle donatılarak, Mobil EBA Destek Noktası haline getirildi. Bu kapsamda otobüs 15 bilgisayar ve internet alt yapısı ile donatıldı.

Çimşit Mahallesi’nde mevsimlik tarım işçisi ailelerinin yoğun olarak yaşadığı alanda düzenlenen törene, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Yıldırım, öğretmenler ve belediye meclis üyeleri katıldı. Törenin ardından hizmete giren Mobil EBA Destek Noktası ilk olarak, aileleriyle birlikte burada kurdukları çadırlarda yaşayan çocukları illerindeki kayıtlı oldukları okullarda öğretmenleriyle buluşturarak başladı. Aylar sonra ilk kez memleketlerindeki öğretmenlerini ve sınıf arkadaşlarını karşılarında gören çocukların mutlulukları görülmeye değerdi. Mobil EBA Destek Noktası sayesinde çocuklar dönüşümlü olarak ve gruplar halinde derslerine katılma imkânı buldu. Mobil EBA Destek Noktası’nın girişine kurulan ünitede ellerini dezenfekte eden çocuklara maske de dağıtıldı.

Oğuz, ders öncesinde çocukların okullarının bulunduğu illerdeki öğretmenleriyle de görüntülü olarak görüşerek, derslerinde başarılar diledi. Şanlıurfa Harran Türkoğlu İlkokulu Öğretmeni Sena Karlıoğlu, öğrencileriyle kendilerini buluşturduğu için Başkan Oğuz’a teşekkür etti. Başkan Oğuz ayrıca, çocuklara içinde tüm kırtasiye ihtiyaçlarının bulunduğu setler de hediye etti.

BİLGİSAYARLAR ÇOCUKLARIN KULLANIMINA AÇILDI

Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 47 biriminde toplam 869 bilgisayarı randevu usulü ile çocukların kullanıma açtıklarını duyurdu. Twitter hesabından açıklama yapan Yavaş, “Belediyemize bağlı 47 birimde toplam 869 bilgisayarın yer aldığı ve salgın tedbirlerinin gözetileceği çalışma alanları hazırladık.” dedi. Yavaş, Koronavirüs nedeniyle ekonomisi olumsuz etkilenen ihtiyaç sahiplerinin çocuklarına öncelik verilerek randevu ile hizmete açılacağını belirtti.

Editör: Ömür Ünver